|
کد مطلب: 119887
شناسايي ۱۳۵ وبسايت همسريابي بدون مجوز
تاریخ انتشار : 1393/10/01 09:37:49 نمایش : 1374
رئيس پليس فتاي استان اصفهان از شناسايي ۱۳۵ وبسايت همسريابي بدون مجوز در شبکههاي اجتماعي خبر داد.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سيدمصطفي مرتضوي ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه توسعه زيرساخت فناوري اطلاعات جامعه را دگرگون کرده است، اظهار کرد: حوزه موبايلي طي دو سال اخير با ايجاد امکانات اينترنتي و نيز نصب برنامههاي اندرويدي توانسته در بازار فناوري اطلاعات ۷۰ درصد تجهيزات موبايلهاي اينترنتي و اپليکيشن به کاربران ارائه دهد.
وي با بيان اينکه ۱۵۰ ميليون سيم کارت در جامعه ما عرضه شده است، افزود: اينترنت موبايل توسط اپراتورهاي مختلف زمينه توسعه ارتباط خاصي را براي ما فراهم کرده است که از طريق شبکههاي اجتماعي و از طريق ۳۰ شبکه موبايل فراهم شده است.
رئيس پليس فتاي اصفهان با بيان اينکه اين شبکهها به صورت غيربومي و ناملموس است، تصريح کرد: با توجه به شرح وظايف ناجا آسيبپذيري برخي جرائم در حوزههاي اخلاقي و اجتماعي اين شبکهها فراهم شده است.
وي با تأکيد به اينکه اين جرائم براي پليس به صورت ملموس و عيني است، گفت: دورنماي اين وضعيت اين است که ما به سمت و سوي جامعه شبکهاي پيش ميرويم و بيشتر افراد در جامعه از اين خدمات بهرهمند ميشوند.
مرتضوي با اشاره به اينکه ضعف آموزش فرهنگي داريم، گفت: در اين زمينه با آموزش و پرورش و ساير نهادها تعامل آموزشي صورت گرفته است.
وي ادامه داد: بررسي جامعه جرائم سايبري نشان ميدهد که با افزايش جرائم خاص مواجه هستيم و در اين زمينه بايد اقدامات پيشگيرانه در زمينه آسيبها و کشف صورت گيرد.
* ۶۹ درصد کل جرائم سايبري استان مربوط به حوزه اقتصادي است
رئيس پليس فتاي اصفهان بيان کرد: ۱۱۸ درصد عملکرد کشف در زمينه وقوع جرائم اينترنتي صورت گرفته است که نسبت به ساير جرائم استان ۱۸ درصد افزايش در اين حوزه داشتهايم.
وي تأکيد کرد: ۶۹ درصد کل جرائم سايبري استان مربوط به حوزه اقتصادي، ۲۱ درصد مربوط به جرائم اخلاقي و ۸۰ درصد با انگيزه جرائم سايبري اقتصادي، ۱۰ درصد غيراخلاقي، پنج درصد کنجکاوي و پنج درصد نيز انتقامجويانه و مربوط به تسويه حساب شخصي است.
مرتضوي با اشاره به اينکه ۶۶ درصد جرائم اخلاقي در شبکههاي اجتماعي صورت گرفته است، ادامه داد: ۲۱ درصد در حوزه اخلاقي، ۹ درصد در حوزه وبسايت و چهار درصد حوزه وبلاگ گزارش شده است.
وي در مورد جرائم اخلاقي، هتک حيثيت و نشر اکاذيب در حوزه خصوصي گفت: ۴۹ درصد از اين جرائم مربوط به هتک حيثيت و نشر اکاذيب، ۳۳ درصد انتشار عکسهاي خصوصي، هشت درصد ايجاد مزاحمت، دو درصد تحريک به اعمال منافي اخلاق و عفت و ۸ درصد جرائم خرد بوده است.
* دستگيري ۲۵ کلاهبردار سايبري
رئيس پليس فتاي استان اصفهان در مورد جرائم و کلاهبرداري رايانهاي بيان کرد: ۷۱ درصد کل جرائم اقتصادي مربوط به کلاهبرداري رايانهاي و ۲۹ درصد برداشت غيرمجاز از حساب کاربران بوده است که بيشتر با محتواي پيامکهايي با موضوع برنده شدن در قرعهکشي ارسال شده است.
وي با بيان اينکه در سال جاري جرائم نسبت به سال گذشته در حوزه سايبري کاهش داشته است، افزود: با توجه به عمليات پيشگيرانه پليس فتا در يکي از استانها ۲۵ متهم در زمينه کلاهبرداري در حوزه سايبري دستگير شدند.
مرتضوي در بخشي از صحبتهاي خود در خصوص ارسال پيامکهايي با محتواي کلاهبرداري گفت: اين پيامکهاي انبوه از طريق پنلهاي پيامکي همراه اول و ايرانسل ارسال ميشود اما بيشتر اين کلاهبرداريها از طريق شمارههاي شخصي و به صورت تماس اتفاقي و تصادفي بوده است.
وي با اشاره به اينکه با همکاري دستگاه قضايي اين قضيه کنترل ميشود، بيان کرد: شهروندان وقوع چنين مسائلي را ميتوانند از طريق سايت پليس به نشاني www.police.ir اطلاع دهند.
رئيس پليس فتاي استان اصفهان در مورد کشف سيديهاي غيرمجاز گفت: تمام خانوادهها بايد بازيهاي رايانهاي فرزندان خود را کنترل کنند و سپس در اختيار کودکان قرار دهند چرا که برخي از بازيهاي رايانهاي مناسب کودکان نبوده و قبح اجتماعي آن مسئله را از بين ميبرد.
وي اضافه کرد: به عنوان مثال بازي رايانهاي وجود دارد که مراحل کشت اوليه، رشد و برداشت محصول «ماريجوانا» را آموزش ميدهد.
مرتضوي تأکيد کرد: وظيفه دستگاههاي فرهنگي است که بر اين بازيها نظارت داشته باشند تا در جامعه انتشار پيدا نکند.
* ۱۳۵ وب سايت همسريابي شناسايي و مقابله شده است
رئيس پليس فتاي اصفهان در زمينه سايتهاي همسريابي در سال جاري افزود: امسال ۱۳۵ وب سايت همسريابي شناسايي و با آنها مقابله شده است.
وي عنوان کرد: اساساً هيچ وبسايت همسريابي داراي مجوز نداريم و ماهيت اين سايتها غير قانوني است و هيچ مجوزي ندارند.
* اعتماد بيش از حد، خوشبيني و مثبتانديشي دلايل اصلي جرائم شبکهاي موبايلي
مرتضوي در مورد جرائم شبکههاي اجتماعي موبايل گفت: بيشتر جرائم از طريق لاين، وايبر، تانگو و بيتالک صورت ميگيرد که بيشتر دليل آن هم اعتماد بيش از حد، خوشبيني و مثبتانديشي است.
وي افزود: بيشتر اين آسيبها متوجه زنان و نحوه وقوع آسيب با شکل، سبک و سياق انتشار اطلاعات خصوصي و فاشسازي اطلاعات خصوصي خانوادگي، تبديل به ابزار انتقامجويانه و باجخواهانه بوده است.
رئيس پليس فتاي اصفهان در پايان در مورد بحث فيلترينگ شبکههاي موبايلي، تصريح کرد: اين قضيه از طريق مرکزيت کشور تصميمگيري ميشود و در حوزه استاني هيچ تصميمي گرفته نشده است.
کد مطلب:590 پ
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|